A9-Office

Location: Oslo, Norway
Client: HAV-eiendom
Size: 18.000 m2

In the winning project of the new Deichman library, the site was divided into two parts, A8 (Deichman library) and A9 (commercial areas).

A9 was reserved for commercial utilization such as housing, offices and shopping.

A pedestrian street cuts diagonally through the site A9 and creates two smaller sites that measure 2500m2 and 1800 m2. The diagonal street establishes a physical spatial sequence, as well as a visual connection, between the front of the opera and the sea from the north- east.
The two sites are proposed developed with student housing (west) and offices (east). Restaurant and shops will occupy both sites at street level.
Location as well as excellent light and view conditions make the site suitable and attractive for housing development.

It is prioritized diagonal views between inside building levels and outside streetscape.

In collaboration with Atelier Oslo.

Image courtesy of Hav Eiendom