Cabin Nissen-Lie

Location: Midtre Gumøy, Kragerø
Size: 120 m2
Status: Completed 2005

The summer house is designed as an elongated bridge-span between two elevations in the rolling costal landscape. The access path leads from the pier and into the ravine between the elevations.
The construction is located in northeast-southwest direction; it approaches the view towards the waterway and Jomfruland in southeast as well as the evening sun and the garden in northwest. Tall trees screen and divide the elongated body of the building.
The building forms a private frame and windscreen around the garden, working together with the natural terrain.

The use of materials is adapted to local colours and qualities. The patios are built using rocks from the island and the cladding of the bridge-span is aspen, treated with ferric sulphate. This treatment makes the wood turn grey and to harmonize with the surrounding colours.
 The constructive parts consist of plastered Leca as well as steel/laminated wood. 

 

Photography:
Lund Hagem