Geilo Hotell

Location: Geilo
Client: Estatia AS
Size: 20.000m2
Status: Prelimary drawings

Lodge with about 200 apartments in Havsdalen in Geilo. The site is unregulated, and the premise was to create a hotel in the valley by the ski lifts with integrated parking for the cottages around.

One of the premises of this study was that the plant should be integrated into the landscape, and not hide the background view.
We wanted to develop a principle in which all the rooms in the hotel had the best view of the beautiful surrounding landscape without seeing anything else. We achieved this by adding rooms, terraced strip in the terrain along the contours.
By shifting these bands, we added the desired number of rooms. Another premise was to provide direct ski access to the rooms. Therefore, the terraces are sloping, and allows you to ski in and ski -out. All circulation is added around the river that naturally flows through the project. A transparent intermediate in the project form an accessible place, where there is a lobby bar and restaurant. Parking is located inside the ground, behind the rooms with a direct connection.

Collaboration with Atelier Oslo.